Ανδρονίκη Νικολάου | Συμβουλευτική
261
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-261,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Συμβουλευτική

Η συμβουλευτική αποτελεί μια διαδικασία αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον σύμβουλο και τον συμβουλευόμενο με σκοπό να βοηθήσει το άτομο που απευθύνεται στον ειδικό να εξερευνήσει, να επεξεργαστεί και να εκφράσει συναισθηματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει με διάφορα θέματα που μπορεί να το απασχολούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Τα θέματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με ζητήματα που προκύπτουν τόσο στο οικογενειακό όσο και στο εργασιακό περιβάλλον του ατόμου αλλά και με σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου προς την κατεύθυνση που το ίδιο επιθυμεί σεβόμενη πάντα τον προσωπικό του ρυθμό.

Ο ρόλος ειδικού στην συνεδρία είναι να μην προσφέρει «έτοιμες» λύσεις – απαντήσεις στον συμβουλευόμενο αλλά περισσότερο μια καθοδήγηση ώστε το ίδιο το άτομο να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, να βοηθηθεί στην λήψη αποφάσεων, την επίλυση συγκρούσεων, την αντιμετώπιση κρίσεων, ψυχοσωματικών διαταραχών, κρίσεων πανικού και να διαγράψει την προσωπική του πορεία αυτογνωσίας και εξέλιξης.

Η συμβουλευτική εστιάζει σε συγκεκριμένα αιτήματα που φέρνει ο συμβουλευόμενος και η διάρκειά της είναι περιορισμένη και μικρότερη σε σχέση με την Ψυχοθεραπεία. Συνήθως ορίζεται ένας αρχικός αριθμός 6-12 συνεδριών με δυνατότητα ανανέωσης αν το επιθυμεί ο συμβουλευόμενος.